Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Πρόταση για προσθήκη σταυρού στην ιταλική σημαία

Ένας Ιταλός υφυπουργός προτείνει να προστεθεί ο σταυρός στην σημαία της Ιταλίας.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας Ρομπέρτο Καστέλι πρότεινε σήμερα να προστεθεί ο σταυρός στην εθνική σημαία της χώρας, ένα μέτρο που επιβεβαιώνει «το δικαίωμα της Ευρώπης να ξαναβρεί την ταυτότητά της».

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει το δικαίωμα να ξαναβρεί την ταυτότητά της που σιγά σιγά χάνει εντελώς», επεσήμανε.

Ο Καστέλι είναι μέλος της Λέγκας του Βορρά, ένα λαϊκιστικό κόμμα που τάσσεται κατά των μεταναστών και που ανήκει στην κυβερνητική συμμαχία με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του ελβετικού δημοψηφίσματος για την απαγόρευση των μιναρέδων ο Καστέλι δήλωσε: «Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε μία δυνατή επίθεση ενάντια στην ταυτότητά μας από μία μισαλλόδοξη θρησκεία όπως το Ισλάμ».

Ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, μέλος του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας(δεξιά) έκρινε αυτή την πρόταση του Καστέλι «δελεαστική». «Εννέα χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη τον σταυρό στην σημαία τους, πρόκειται λοιπόν για μία πρόταση ιδιαίτερα λογική», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας Ιγνάσιο Λα Ρούσα από την μεριά του είναι αντίθετος και δηλώνει: «Δεν έχουμε ανάγκη να βάλουμε τον σταυρό στην σημαία μας, αλλά πρέπει να τον φέρουμε στον πολιτισμό μας και την χριστιανική μας παράδοση».

Ο υπεύθυνος του Δημοκρατικού Κόμματος (αριστερά) για θέματα μετανάστευσης έκρινε την πρόταση «βλακώδη», ενώ ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, αρχηγός του Κόμματος των Αξιών, την απέρριψε λέγοντας: «Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνουμε λάδι στην φωτιά».

Και ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο θεωρεί ότι «αυτή η πρόταση έχει μία δημαγωγική επίγευση».

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Να προστεθεί ο σταυρός στην ιταλική σημαία»

tanea.gr

«
Να απομακρυνθεί ο σταυρός από τις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας ζήτησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις αρχές Νοεμβρίου.
Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας Ρομπέρτο Καστέλι πρότεινε σήμερα να προστεθεί ο σταυρός στην εθνική σημαία της χώρας, ένα μέτρο που
επιβεβαιώνει «το δικαίωμα της Ευρώπης να ξαναβρεί την ταυτότητά της».

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει το δικαίωμα να ξαναβρεί την ταυτότητά της που σιγά
σιγά χάνει εντελώς», επεσήμανε.

Ο Καστέλι είναι μέλος της Λέγκας του Βορρά, ένα λαϊκιστικό κόμμα που τάσσεται κατά των μεταναστών και που ανήκει στην κυβερνητική συμμαχία με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι μιναρέδες

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του ελβετικού δημοψηφίσματος για την απαγόρευση των μιναρέδων ο Καστέλι δήλωσε: «Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε μία δυνατή επίθεση ενάντια στην ταυτότητά μας από μία μισαλλόδοξη θρησκεία όπως το Ισλάμ». Ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, μέλος του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας(δεξιά) έκρινε αυτή την πρόταση του Καστέλι «δελεαστική». «Εννέα χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη τον σταυρό στην σημαία τους, πρόκειται λοιπόν για μία πρόταση ιδιαίτερα λογική», πρόσθεσε. »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου